Patirtis ir jaunystė – puikios bendradarbiavimo perspektyvos

Rugsėjo 15 d.  Kaune, Žemės ūkio rūmų kiemelyje Rokiškio ir Pasvalio rajonų Jaunųjų ūkininkų asociacijų nariai suorganizavo savo rankomis išaugintų vaisių, daržovių, prieskoninių augalų, bitučių sunešto medaus ir kitų rudens gėrybių mugę.

Savo išaugintas rudens gėrybes į Žemės ūkio rūmus suvežė Rokiškio rajono jaunųjų ūkininkų asociacija ir Pasvalio rajono jaunųjų ūkininkų organizacija. Sugūžėjo į Rūmų kiemą per 60 jaunųjų ūkininkaičių, kuriuos pasitiko Rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas ir Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos pirmininkas Antanas Vailionis bei valdybos nariai Vytautas Buivydas ir Paulius Astrauskas.

Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas pristatė garbingą Rūmų istoriją ir pasidžiaugė, kad auga nauja karta, mylinti žemę, gimtąjį sodžių ir perimanti garbingas ūkininkavimo tradicijas.

Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos (LJŪJS) vadovas ir nariai sveikino į mugę susirinkusius jaunuosius ūkininkaičius, linkėdami išaugti rimtais ūkininkais ir būti aktyviais nevyriausybinių organizacijų dalyviais.

LJŪJS pirmininkas Antanas Vailionis ir valdybos nariai pasveikino Rūmus įkūrimo 90-mečio ir atkūrimo 25-mečio proga, džiaugdamiesi, kad Rūmai palaiko jaunimo iniciatyvas ir idėjas. Kaip sakė LJŪJS valdybos narys Vytautas Buivydas „Patirtis ir jaunystė – puikios bendradarbiavimo perspektyvos. Džiaugiamės, kad esame Rūmų nariai ir tuo pačiu skatiname ateityje jaunuosius ūkininkaičius įstoti į LJŪJS organizaciją“.

Nepamiršo Rūmų jubiliejaus ir jaunieji bičiuliai. Rokiškio rajono jaunųjų ūkininkų asociacijos nariai sveikino Rūmus, dovanodami savo pieštą paveikslą, o Pasvalio jaunųjų ūkininkų ratelių organizacija – ištaigingą vaisių ir daržovių puokštę bei krepšelį saldžių baravykų.

Bendradarbiavimo sustiprinimui buvo pasirašytos sutartys tarp Žemės ūkio rūmų ir Rokiškio jaunųjų ūkininkų organizacijos bei Pasvalio jaunųjų ūkininkų ratelių organizacijos.

LJŪJS vadovas Antanas Vailionis pasirašė bendradarbiavimo sutartis tarp Rokiškio jaunųjų ūkininkų organizacijos bei Pasvalio jaunųjų ūkininkų ratelių organizacijos.

Pasirašius sutartis visi renginio dalyviai vaišinosi proginiu tortu, ant kurio puikavosi visų organizacijų logotipai.

Po vaišių visi sugūžėjo į Rūmų kiemelį, kur ūkininkaičių įrengtose palapinėse puikavosi moliūgai, bulvės, morkos, patisonai, agurkai, pomidorai, vaistažolės ir prieskoniniai augalai, medus ir kt. Vaikų atvežtoms daržovėms buvo organizuotas konkursas, kurio vertinimo komisijos pirmininkė buvo dr. Edita Karbauskienė, Lina Pukaitė-Malinauskienė, Vaida Leščauskaitė. Vertinimo komisijos narės ne tik vertino konkursui pateiktas daržoves, bet ir skyrė nominacijas.

Nominacijoje „Gamtos stebuklai“  nugalėtojomis tapo Miglė Matušauskaitė, Gabrielė Gaspariūnaitė, Deimantė Plesnevičiūtė.

„Didžiausia daržovė“ nominaciją laimėjo Inėjas Svirplys ir Julius Tribušis.

Justas Anilionis tapo nominacijos „Gausiausias derlius“  laimėtoju.

„Netradicinės daržovės“  nominacijas pelnė Jonas ir Augustas Pupeliai, Laura Lipnickaitė ir Žemyna Gilytė.

Auksė Bajorūnaitė, Goda Baltruškėnaitė ir Atėnė Vosyliūtė tapo nominacijos „Spalvingiausios daržovės“  savininkėmis.

Ridui Stulčiūnui komisija skyrė nominaciją „Jaunasis perdirbėjas“ .

Nominacija „Ilgiausia cukinija“ atiteko Rugilei Aniūnaitei.

Lukrecijai Idaitei, Gabrielei Zalubaitei ir Kamilei Aleksejevaitei atiteko nominacija „Žaismingiausia cukinija“ .

„Kiečiausias kopūstas“  nominacijos savininku tapo Artūras Šuvajev.

„Raudoniausias pomidoras“  nominacijos savininku tapo Vidas Rupštaitis.

„Žaismingiausia cukinija“  nominacijos laimėtojos: Lukrecija Idaitė, Gabrielė Zalubaitė, Kamilė Aleksejevaitė.

Nominacijų laimėtojus sveikino Rūmų pirmininkas A.Stančikas ir įteikė apdovanojimus.

Po ekskursijos po Rūmus, vaikai išvyko į edukacinę verslumo programą Perkūno name, Kauno senamiestyje, kur prieš 500 metų pastatytame pirklio name mokėsi pirkti, parduoti, kooperuotis ir bendradarbiauti.

Pilni įspūdžių vaikai skandavo „ačiū“ Žemės ūkio rūmams ir organizacijoms, kurios parėmė vaikų turiningą ir prasmingą programą.

[Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”2016_09_15-2″]