RUDENS ŠVENTĖ LENKELIUOSE

Ruduo keliauja per tėviškę ir džiugina vasarą užaugintu derliumi. Raseinių rajono Lenkelių kaimo bendruomenės nariai surengė rudens gėrybių pabaigtuvių šventę.

Į bendruomenės namus kaimo bendruomenės nariai sunešė puokštes ir kompozicijas bei rudens gėrybes, o išrinkti pačias gražiausias ir originaliausias kompozicijas buvo pavesta patiems mažiausiems kaimo  bendruomenių nariams.

„Kaimo bendruomeniškumas yra labai svarbus sprendžiant tiek socialines, tiek ekonomines, tiek kultūrines vietos problemas. Štai mūsų bendruomenė dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“, todėl visiems bendruomenės nariams buvo įteiktos šviesą atspindinčios liemenės ir pakabukai, kad tamsiuoju metų laiku visi gatvėse jaustųsi saugūs. Daug gerų ir naudingų iniciatyvų gimsta būtent čia – vietos bendruomenėje, kurias stengiamės įgyvendinti“, – sako Lenkelių kaimo bendruomenės pirmininkė ir ŽŪR Savivaldos organizatorė Raseinių rajone Skaidrutė Žuvelaitienė.

Kaimo  bendruomenės humoro grupė ETIK- MAT parodė  du  savo sukurtus humoristinis vaizdelius. Renginio metu bendruomenės nariai gerai pasimankštino: mėtė kamuoliuką į kibirėlį, žaidė smiginį ir futbolą. Kaimo bendruomenės tarybos narės, visus dalyvavusius rungtyse ir žaidimuose, apdovanojo atminimo dovanėlėmis.

Ir koks gi renginys būtų be vaišių, kurias surengė visi bendruomenės nariai ir Zita, iškepusi gardų plokštainį.