Cogeca Kooperatyvų komitetui vadovaus graikė


2020 m. sausio 29 d. įvyko Europos žemės ūkio kooperatyvų konfederacijos Cogeca Kooperatyvų koordinavimo komiteto posėdis, kurio metu buvo renkamas naujas komiteto pirmininkas. Rinkimuose ryškia balsų persvara komiteto pirmininkės pareigoms buvo išrinkta graikė Elli Tsiforou, GAIA EPICHEIREIN generalinė direktorė ir valdybos narė.
Organizacijų Copa-Cogeca veikloje Elli Tsiforou dalyvauja nuo 2015 m. kaip GAIA EPICHEIREIN atstovė Briuselyje.

Posėdžio metu taip pat buvo pristatytas Europos apdovanojimas inovatyviems kooperatyvams. Šiuo apdovanojimu siekiama pripažinti kooperatyvus, kurie įdiegė išskirtines inovacijas žemės ūkio, maisto, žuvininkystės ir miškininkystės sektoriuose.
Tokie apdovanojimai buvo teikiami 2009, 2012, 2014 ir 2017 m. Šiais metais rengiamasi penktajam – jubiliejiniam apdovanojimui. Tai puiki iniciatyva, skirta skatinti novatorišką praktiką, projektus ir(arba) paslaugas, kurias teikia kooperatyvai.
Apdovanojimo tikslas – skatinti keitimąsi gerąja praktika, skatinti žinių perdavimą ir kokybišką inovacinių procesų plėtrą ūkininkų, ES piliečių ir aplinkos labui.
Penktąjį apdovanojimą numatoma skirti šioms kategorijoms/sritims:
• Sukurta ekonominė vertė;
• Sukurta socialinė vertė;
• Sukurta aplinkos vertė.

Apdovanojimo laimėtojas bus viešinamas žiniasklaidoje, siekiant užtikrinti gerosios patirties ir puikiausio pavyzdžio sklaidą visoje Europoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.