Tręšimo laikotarpio pradžia paankstinta keturiuose šalies rajonuose

Draudimo žemę tręšti mineralinėmis trąšomis, mėšlu ir srutomis laikotarpis paankstintas nuo kovo 1 d. Klaipėdos, Šilutės, Vilkaviškio ir Varėnos rajonuose. Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), bendradarbiaudama su Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos (LHMT), atidžiai stebi situaciją. Susiklosčius tinkamoms hidrometeorologinėms sąlygoms, nedelsiant bus paskelbta paankstinto tręšimo laikotarpio pradžia ir kituose šalies rajonuose.

Ankstesnio tręšimo laikotarpio pradžia skelbiama, kai 4 paras iš eilės vidutinė oro temperatūra būna ne žemesnė kaip + 5 ℃.

Remiantis LHMT pateiktais meteorologiniais duomenimis, paskutines 3 paras beveik visoje Lietuvos teritorijoje buvo + 5 ℃ ir daugiau laipsnių. Tačiau kovo 1 d. duomenimis, paros vidutinė temperatūra nesiekia +5 ℃, todėl ankstesnė tręšimo pradžia visoje šalyje dar negali būti paskelbta.

Informacija apie tręšimo laikotarpio pradžią atskiruose rajonuose arba visoje Lietuvos teritorijoje bus iš karto skelbiama ŽŪM interneto svetainėje.

Žemės ūkio ministerija primena, kad žemę tręšti mėšlu ir srutomis draudžiama nuo lapkričio 15 d. iki kovo 20 d. Šiemet pirmasis pavasaris, kai draudimo tręšti laikotarpis taikomas ir tręšimui mineralinėmis trąšomis.

ŽŪM informacija